© BELGA

DISCUSSIE. ‘Vliegschaamte’ nekt lagekostenmaatschappijen: eerste gevolg van klimaatbewustzijn?

Het is wellicht een korte-termijneffect van het groeiende klimaatbewustzijn: lagekostenmaatschappijen komen in de problemen door vliegschaamte. Is het fenomeen bij jou of in je omgeving al doorgedrongen? Of moeten we ons toch bewust zijn van de economische consequenties van dit gedrag?

ph

Meer dan een miljard euro schulden: de Indische luchtvaartmaatschappij Jet Airways kampt met zware financiële problemen. Jet Airways vloog lange tijd vanuit Zaventem naar India en Noord-Amerika, maar doet dat sinds 2016 vanuit Schiphol. Enkele weken geleden ging de IJslandse lagekostenmaatschappij WOW Air al failliet.

Zeker in Europa weegt ook het klimaatdebat op de sector”, zegt luchtvaarteconoom Eddy Van de Voorde. “Politici dreigen met bijkomende taksen en sommige burgers stoppen met vliegen.“

Ken jij iemand in je omgeving die al stopte met vliegen? Of profiteer je nog volop van spotgoedkope tickets? Wat als er in dit aanbod werkelijk verandering zou komen door dit milieubewustzijn, of wanneer er echt taksen zouden worden toegevoegd aan die tickets?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een aantal reacties wordt dinsdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.