© Theo Derkinderen

Ruzie ontaardt in steekpartij: vrouw krijgt enkelband, man nog steeds kritiek

De Mechelse onderzoeksrechter heeft de 60-jarige Diane L. uit Bornem zondagavond onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van poging tot moord. De vrouw stak zaterdagnacht haar vriend, de 58-jarige Marc V.H., neer met een mes. Het slachtoffer verkeert nog steeds in kritieke toestand.

LEES OOK. Vrouw (60) steekt vriend (58) neer tijdens nachtelijke ruzie, slachtoffer kritiek

Zaterdagnacht liep een ruzie tussen het koppel in hun woning in de Eggestraat in Bornem helemaal uit de hand. Diane L. nam een mes en haalde er één keer mee uit in de richting van haar vriend, waarmee ze al vele jaren samenwoonde. Ze trof hem in de hartstreek. De vrouw besefte onmiddellijk dat Marc V.H. er erg aan toe was en alarmeerde zelf nog de hulpdiensten.

V.H. werd in allerijl naar het UZA in Edegem overgebracht, waar hij een operatie onderging. Volgens het parket was de toestand van de man maandagvoormiddag nog steeds levensbedreigend.

Diane L. werd zaterdagnacht gearresteerd en verscheen zondagavond voor de Mechelse onderzoeksrechter Philippe Van Linthout. Die besliste om de vrouw in verdenking te stellen voor poging tot moord. De vrouw werd aangehouden. Ze werd naar de gevangenis in Antwerpen overgebracht, maar eerstdaags zal ze een enkelband krijgen zodat ze haar voorhechtenis thuis kan uitzitten. Niet in de echtelijke woning maar bij een familielid.

Vrijdag moet ze voor de raadkamer in Mechelen verschijnen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio