Politie vat verdachten van gewelddadige overval na wilde achtervolging

Themabeeld. Foto: kms, Gil Plaquet

Politie vat verdachten van gewelddadige overval na wilde achtervolging

Print
Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft vrijdagavond drie verdachten opgepakt na een gewelddadige overval op een handelszaak in het centrum van Mechelen. Na een lange achtervolging kon het drietal worden geïntercepteerd.

Twee mannen betraden rond 17.30u de handelszaak op de Vijfhoek. Ze vragen de zaakvoerder om enkele brillen te passen, iets wat ze bij de drie eerdere bezoeken ook deden. Vervolgens graaien de verdachten in de lade met brillen en gaan ze ervandoor met enkele exemplaren. De overvallers verlaten de winkel en geven de zaakvoerder een duw, waarbij hij ten val komt. Buiten staat een voertuig met een chauffeur klaar met Nederlandse nummerplaat, waarmee ze de vlucht inzetten.

Voetgangers in gevaar

Even later wordt het voertuig opgemerkt door een patrouilleploeg. Het drietal gaat er met hoge snelheid vandoor en vlucht via onder meer de Battelsesteenweg, de Hoge Weg het jaagpad langs de Dijle, de Winketkaai en de Olivetenvest. Bij hun vlucht worden snelheden tot boven de 100 km/u gehaald, waarbij andere automobilisten, fietsers en voetgangers in gevaar worden gebracht. Met de steun van de federale politiehelikopter eindigt de achtervolging op de Olivetenvest waarbij het voertuig wordt klemgereden.

De drie inzittenden bezitten allen de Nederlandse nationaliteit en zijn 18, 19 en 20 jaar oud. Ze zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Bij het onderzoeken van hun voertuig worden vier gsm’s, een aanzienlijke geldsom en tien brillen aangetroffen, voor een totale waarde van meer dan 11.000 euro. Alle goederen en de vluchtauto worden in beslag genomen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio