Jonge bestuurders lopen tegen de lamp bij grootschalige verkeerscontrole

Themabeeld. Foto: Belga

Jonge bestuurders lopen tegen de lamp bij grootschalige verkeerscontrole

Print
Mechelen / Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft het afgelopen weekend verkeerscontroles en gerechte controles uitgevoerd in Mechelen en Willebroek.

De controles vonden plaats tijdens de nacht van vrijdag 12 april op zaterdag 13 april en tijdens de nacht van zaterdag 13 april op zondag 14 april.

Bij de controles werden in totaal 957 ademtests afgenomen. Bij deze tests liepen 35 autobestuurders tegen de lamp. 29 onder hen hadden te veel alcohol in hun bloed, vijf onder hen hadden drugs genomen één persoon nam een teveel aan alcohol en drugs in het verkeer.

Gevluchte bromfietser

Twaalf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van vijftien dagen. Een 18-jarige man wilde met zijn bromfiets klasse B de verkeerscontrole omzeilen en maakte rechtsomkeer, maar een interceptieploeg kon de tiener vatten. Hij bleek onder invloed van cannabis en amfetamines te rijden. Hij krijgt een proces-verbaal onder zijn neus geschoven.

Een autobestuurder zag zijn rijbewijs ook ingetrokken toen bleek dat hij 1,7 gram promille alcohol in zijn bloed had en onder invloed was van het gebruik van cocaïne. Een andere autobestuurder, ditmaal van Italiaanse origine en geresideerd in Duitsland, had ook 1,7 gram promille alcohol in zijn bloed. Hij moest bovenop het intrekken van zijn rijbewijs ook onmiddellijk een boete van 1.260 euro betalen. Nogmaals had een andere gecontroleerde autobestuurder 1,7 gram promille alcohol in zijn. Hij had ook zijn rijbewijs niet op zak, zijn voertuig werd ter plaatse gehouden door een wielklem. De man is gekend bij de politie, want op 5 juni 2016 werd hij al eens tot stilstand gebracht wegens strafbare alcoholopname in het verkeer.

Cocktail van verschillende drugs

Een 19-jarige jongeman, die nog geen twee jaar houder is van het rijbewijs categorie B, had twee gram promille alcohol in zijn bloed. Tot slot werden alcoholwaarden opgemeten bij vier bestuurders, respectievelijk hadden zij 1,9 , 1,8 , en tweemaal 1,7 gram promille alcohol in hun bloed.

Buiten de controles om werd nog het rijbewijs van een dertiende bestuurder onmiddellijk ingetrokken. De betrokkene reed onder invloed van een cocktail van cocaïne, cannabis en amfetamines. Hij kon geen rijbewijs vertonen en na onderzoek bleek dat hij zelfs geen houder is van een rijbewijs. Hij wordt getrakteerd op een extra proces-verbaal en moet voor de politierechtbank verschijnen.

Eén autobestuurder kreeg om een nog onduidelijke reden een rijverbod van drie uur. De persoon heeft al viermaal dezelfde feiten op zijn kerfstok, verspreid over de laatste twee jaar. 21 autobestuurders liepen tegen de lamp omdat ze te snel reden en krijgen een proces-verbaal. Bij uitgebreide gerechtelijke controles werd bij een persoon een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen. De stof werd inbeslaggenomen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio