Onzekerheid over lift Voetgangerstunnel op Linkeroever

Het is nog onduidelijk hoe lang de lift buiten gebruik zal zijn. Foto: Dirk Kerstens

Onzekerheid over lift Voetgangerstunnel op Linkeroever

Print
Antwerpen / Linkeroever -

De lift van de Voetgangerstunnel op Linkeroever is sinds vrijdagavond weer defect. Het is momenteel onduidelijk hoe lang dit gaat duren. “We hopen dinsdag meer te weten”, zegt Schoenmaekers van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

De lift op Linkeroever van de Voetgangerstunnel werkte ongeveer 24 uur voor die weer uitviel vrijdagavond. Deze lift viel vorige week zondag met de Ronde van Vlaanderen uit. Het duurde tot donderdagavond voor de techniekers de lift weer aan de praat kregen.

“De lift is vrijdagavond uitgevallen”, zegt AWV-woordvoerder Jef Schoenmaekers. “We zoeken volop naar de oorzaak. Heeft het te maken met het remsysteem, waar we vorige week mee te kampen hadden, of lift het defect aan de deuren? We gaan dinsdag heel de dag testen doen. Hopelijk weten we dan meer. Als we nieuwe onderdelen moeten aanschaffen, dan durf ik er geen datum op te plakken tegen wanneer deze lift weer in werking is.”

Net als vorige week zullen de roltrappen tijdens het defect van de lift ’s avonds langer in werking blijven. Normaal worden die om 20 uur stilgelegd. Wie niet voor verrassingen wil komen te staan met de fiets, raadpleegt best even de website van het AWV. Ondertussen groeit de wrevel over de onbetrouwbaarheid van de liften aan de Voetgangers- en Fietserstunnel.

www.fietsersliften.wegenenverkeer.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio