© ISOPIX

Eén dode bij ontploffing op lege stilstaande trein in Nijmegen

Bij een ontploffing op een lege stilstaande trein in het Nederlandse Nijmegen is één persoon om het leven gekomen. De politie doet onderzoek naar het vreemde ongeval, maar gaat niet uit van een misdrijf.

gjs

De explosie vond plaats op een rangeerterrein in Nijmegen, waar de lege trein stond. Heel de site staat er vol met oude dieseltreinen die door de Nederlandse Spoorwegen verkocht zijn aan een Roemeens spoorbedrijf. In afwachting van hun verhuizing staan ze daar sinds afgelopen zomer stil.

Rond 9.45 uur kwam de melding binnen bij de hulpdiensten. Die troffen bij de passagierstrein het slachtoffer aan. Uit voorzorg werd een groot gebied rond de trein afgezet, omdat niet duidelijk was of er nog gevaar bestond. Specialisten hebben de trein onderzocht op gevaarlijke stoffen, maar die bleken er niet te zijn.

Het is met andere woorden niet duidelijk wat de ontploffing veroorzaakt heeft. De politie zet het onderzoek voort om vast te stellen wat er precies is gebeurd. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

Getuigen spraken op sociale media van een grote knal en trillende ruiten. Volgens omwonenden was er een luide knal te horen. Onderdelen van de trein vlogen tientallen meters weg door de kracht van de explosie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Nederland

Nu in het nieuws