Bestuurder onder invloed rijdt met jeep tegen gevels: “Gelukkig heb ik mijn bed niet in die ruimte gezet”

Print

Bewoner Frans Van Wiele Foto: rr

In het Oost-Vlaamse Zele zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier inzittenden van een jeep zwaargewond geraakt toen de wagen uit de bocht ging en twee woningen aan de Lokerenbaan ramde. “Het huis waar het voertuig vol invloog, is onbewoonbaar verklaard. De baan leent zich tot overdreven snelheid en er dringen zich al langer maatregelen op”, zegt burgemeester Hans Knop. De bestuurder van de wagen reed onder invloed van alcohol en is zijn rijbewijs zeker vijftien dagen kwijt. Bewoner Frans Van Wiele (70) lag te slapen toen het ongeval gebeurde. “Gelukkig heb ik mijn bed niet in die ruimte gezet.”

Het ongeval gebeurde rond 4.30 uur aan de Lokerenbaan. De bestuurder van de Mercedes kwam uit de richting van Zele en reed naar Lokeren. Vermoedelijk ging hij uit de bocht door een te hoge snelheid, maar er was ook alcohol in het spel. Hij schuurde een eerste en ramde nadien nog een tweede gevel. De omstandigheden waarin het ongeval is gebeurd, worden nog onderzocht. De bestuurder is zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt omdat hij alcoholgeïntoxiceerd was.

Woning onbewoonbaar

Een voormalige handelszaak is volledig vernield, de gevel moest door de hulpdiensten gestut worden. Het huis werd onbewoonbaar verklaard. De auto kwam op de zijkant verderop in de straat terecht. Vier inzittenden raakten zwaargewond, één van de passagiers zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Het ongeval zorgde voor enorm veel schade, de weg werd een tijd afgesloten voor het verkeer.

“Ik werd wakker van de knal”, zegt bewoner Frans Van Wiele (70), “ik ben maar net geopereerd aan mijn prostaat en slaap in de kamer achter waar mijn fotowinkel was. In de vroegere winkel is die bestuurder binnengereden. Zo erg, ik was in shock toen ik de ravage zag. Ze rijden hier nog altijd te snel. Ik ben mijn huis kwijt, maar kan bij mijn kinderen terecht. Ik was eerst van plan om mijn bed in die ruimte te zetten, gelukkig heb ik dat niet gedaan.”

Snelheid beperken

Een verkeersdeskundige van het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt de omstandigheden van het ongeval. “De snelheid aan de Lokerenbaan is beperkt tot 50 kilometer maar de baan leent zich makkelijk tot overdreven snelheid als er weinig verkeer is. Er dringen zich al langer maatregelen op. We moeten er nog meer op werken om dat onder controle te krijgen.”

“Op de Lokerenbaan is er al langer een probleem met wagens die er te snel rijden of op het fietspad”, zegt ook burgemeester Hans Knop (CD&V). “Van het begin van deze legislatuur zijn we al op zoek naar mogelijkheden om de situatie daar te verbeteren. En we zullen er nu versneld invoeren, maar het probleem ligt niet enkel bij de weginfrastructuur. Bestuurders worden geacht om zich aan de regels te houden. In die straat is de maximum snelheid 50 km/u. Ons politiekorps zal dus ook nog meer werken aan de handhaving en de controles verscherpen.”

De bestuurder, een man van 32 uit Zele, raakte lichtgewond. In de wagen zaten nog drie mannen van 25, 26 en 27 jaar oud uit Zele. Eén passagier raakte zwaargewond en de twee anderen verkeerden in shock na het ongeval.

Bestuurder onder invloed rijdt met jeep tegen gevels: “Gelukkig heb ik mijn bed niet in die ruimte gezet”
Foto: SVOV
Bestuurder onder invloed rijdt met jeep tegen gevels: “Gelukkig heb ik mijn bed niet in die ruimte gezet”
Foto: SVOV
Nu in het nieuws