© SMB

Dessel Sport doet gouden zaak in degradatiestrijd

Dessel Sport doet na de nipte 3-2-zege tegen Rupel Boom een bijzonder goede zaak. Het springt in volle degradatiestrijd over Geel, Aalst en Oudenaarde, want die teams verloren hun wedstrijd. Het is dus wachten op de slotmatch voor de beslissing in de degradatiestrijd.

fvh

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en dat resulteerde in een vroege 3-0-voorsprong. Eerst strafte Gerits balverlies af en wat later mocht Breugelmans te gemakkelijk scoren. Toen Somers ongelukkig handspel maakte kon Janssens vanop de stip de 3-0 scoren. De schaapjes leken op het droge, maar toch dreigde Rupel Boom met pogingen van Damblon (voorlangs) en een afgeweken bal van Laureys.

Even na rust scoorden de bezoekers tegen langs Schaessens en aan de overzijde miste de ingevallen Verboven de kans op de 4-1. De Steenbakkers roken hun kans en Dessel moest het overwicht laten aan de bezoekers, die dreigden met een kopbal van Hens net naast. Ook doelman Kustermans moest al zijn kunnen tonen na een poging van Laureys na fout inspelen van Janssens. Het bleef dus opletten voor een tweede bezoekende treffer en die kwam er toch in de slotminuten zodat het nu echt bibberen was. Het was pompen of verzuipen, maar de thuisploeg hield stand en is op dit moment gered. Maar volgende week wint Dessel best opnieuw op het veld van naaste concurrent Eendracht Aalst. Ongetwijfeld spanning troef. Maar dat is voor later want Dessel ging toch wel met een leuk gevoel de avond in onder aanvoering van de plaatselijke harmonie De Eendracht, die tijdens de match en na afloop voor een leuke muzikale noot zorgde.

Dessel: Kustermans, Smet, Lenaerts, Haagen, Vosters, Tilburgs (56’ Verboven), Gerits, Janssens, Gaethofs (83’ Soladio), Breugelmans, Vansimpsen

Rupel Boom: Deloose, Delooze, De Paepe, Somers (76’ Siebens), Put, Hens, Spaenhoven (46’ De Mayer), Laureys, Schaessens, Augustynen, Damblon (46’ Schenk)

Doelpunten: 8’ Gerits 1-0, 16’ Breugelmans 2-0, 19’ Janssens na strafshop 3-0, 51’ Schaessens 3-1, 87’ Augustynen 3-2.

Gele kaarten: Smet Vosters, Gerits, Somers, Breugelmans

MEER OVER KFC Dessel Sport

Meer voetbalnieuws