Locatie stille wake voor doodgeschoten dader steekpartij gewijzigd

Mohamed E.O. werd in februari door de politie doodgeschoten.

Locatie stille wake voor doodgeschoten dader steekpartij gewijzigd

Print
Mechelen -

De stille wake voor Mohamed E.O. (34), die in februari door de politie werd doodgeschoten nadat hij zijn echtgenote en een willekeurige passant had aangevallen met een mes, vindt zondag niet op de Grote Markt plaats, wel op het plein achter het voormalig ziekenhuis op de Zwartzustervest. Dat laat zijn familie weten in een bericht aan de pers.

De familie van E.O. organiseert om 15u een stille wake omdat ze vindt dat de confrontatie tussen hem en de politie anders had kunnen aflopen.

De naasten van de dertiger, die verslaafd was aan drugs en met psychische problemen kampte, wilden aanvankelijk een stille mars organiseren, maar burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+) gaf enkel toelating voor een statische stille wake. Die zal dus niet langer verzamelen op de Grote Markt, zoals eerder aangekondigd.

“We beslisten om de wake 150 à 200 meter te verplaatsen naar een locatie waar de aanwezigen op een rustige manier kunnen samenkomen en waar de openbare orde optimaal kan worden gehandhaafd”, zegt burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+).

“Zelf ben ik geen voorstander van deze samenkomst, maar als burgemeester ben ik gebonden aan de wet. In een democratische rechtsstaat kunnen mensen betogen, manifesteren of een wake organiseren op het verkeerde moment, voor de verkeerde zaak. Als ik enkel manifestaties zou toestaan waar ik zelf achter sta, dan leven we in een dictatuur.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio