© Rudy DECLERCK

Telenet Giants Antwerp boekt dertiende zege op een rij in Oostende en wordt alleen leider

Telenet Giants Antwerp blijft de EuroMillions League domineren. De Sinjoren wonnen na een nagelbijter de topper bij Oostende met 67-71. De Sinjoren blijven met één wedstrijd gespeeld dan ook stevig leider.

Patrick Ceulemans

Beide ploegen begonnen gehandicapt aan de partij. Oostende miste Nemanja Djurisic (rib) en de geschorste Elias Lasisi. Bij Telenet Giants Antwerp was Tyler Kaloniski afwezig. De Amerikaanse forward sukkelt een kuitletsel en is ook onzeker voor de partij van vanavond.

Vic Sanders opende met een bom voor de Giants , maar Chase Fieler reageerde onmiddellijk met twee driepunters. In een evenwichtig eerste kwart reageerden de Sinjoren met een 0-7 naar 8-10 maar was Oostende met ook Shevon Thompson in het eerste kwart de betere ploeg. Oostende had na het eerste kwart en door toedoen van TJ Williams een 20-15 bonusje op zak.

Tot 22-18 bleven de Giants in het tweede schuifje in het zog van Oostende. De kustploeg verdedigde echter enorm strak, de Sinjoren vonden geen opening en leden tevens balverliezen. Jean-Marc Mwema dropte vijf punten voor Oostende en TJ Williams bleef met heerlijke shotjes uitpakken. Bij een 31-20 tussenstand wankelden de Giants. De Metropoolploeg toonde echter een dosis veerkracht een domineerde in de eerste helft de rebound (15-21). Ismael Bako dunkte er heerlijk op los en samen met Jae’Sean Tate forceerde hij de aansluiting: 31-27. Yoeri Schoepen en Paris Lee dropten een bom en een 0-12 tussenspurt (31-32) kreeg in de slotseconde van de eerste helft met een driepunter van Vrenz Bleijenbergh een happy end. Een 0-15 tussenspurt zorgde immers voor een 31-35 Antwerpse tussenstand halfweg de partij.

Ook in het derde kwart bleven de Giants via een indrukwekkende Ismael Bako domineren. Paris Lee deed zijn duit in het zakje en tot 42-47 was het Antwerp Giants wat de klok sloeg. Jae’Sean Tate kreeg lichte aanvallende fouten van het trio refs en TJ Williams en ook Yannick Desiron scoorden voor Oostende. Bij 50-49 kwamen de West-Vlamingen opnieuw aan de leiding, maar de Giants gingen toch het laatste kwart in met een 50-51 bonus.

Hans Vanwijn dropte in een beklijvend slotkwart enkele bommen maar in een bitsit slotkwart bleef Oostende aan de leiding: 64-61. Jae’Sean Tate kreeg een lichte technische fout en werd in feite uit de partij gefloten. Met twee vrijworpen van Paris Lee en met een bom van Dave Dudzinski werd het zowaar 66-68. Hans Vanwijn lukte slechts 1 op 2 vrijworpen en ook Dusan Djordjevic miste zijn tweede poging. Vic Sanders lukte wel zijn twee virjworpen en de winst ging uiteindelijk naar Telenet Giants Antwerp.

Oostende-Telenet Giants Antwerp 67-71

Oostende: Williams 20, , Schwartz 4, Buza 2, Mwema 7, Desiron 6, Botuli 0, Djordjevic 7, Thompson 11, Kesteloot 2, Fieler 8

Telenet Giants Antwerp: Akyazili 3, Lee 9, Tate , Vanwijn 10 , Sanders 11, Bleijenbergh 3, Schoepen 3, Bako 19, Dudzinski 6, Donkor 0, Kingsley 0,

Meer sportnieuws