© rr

Twee jongeren blijven langer in gesloten instelling na ‘kopschoppen’

Twee van de vier minderjarige jongeren die betrokken waren bij het ‘kopschop’-incident in het Antwerpse premetrostation Astrid moeten langer in de gesloten gemeenschapsinstelling van Everberg blijven. Dat besliste de jeugdrechter vrijdag. Een derde jongere mag naar huis, maar krijgt strenge voorwaarden opgelegd.

jtp, brip

De twee jongeren die langer in de instelling in Everberg moeten blijven, zijn de ‘kopschopper’ zelf en de filmer van het incident. De derde betrokken jongere mag wel naar huis, maar hij krijgt strenge voorwaarden opgelegd. Zo krijgt hij huisarrest, een contactverbod en een opleiding tegen groepsdruk.

Het incident vond zaterdagochtend plaats in premetrostation Astrid aan het Centraal Station. Een 59-jarige man werd er aangevallen door enkele jongeren toen hij op de eerste tram stond te wachten. Een van de daders schopte de man zelfs tegen het hoofd. Het slachtoffer ging later op de dag aangifte doen bij de politie met de melding dat de jongeren hem ook van zijn smartphone hadden beroofd.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio