© Patrick De Roo

Generaal De Wetstraat wordt veertiende schoolstraat in Antwerpen

Het district Borgerhout krijgt er een schoolstraat bij. Vanaf 23 april, de eerste dinsdag na de paasvakantie, zal de Generaal De Wetstraat aan het begin en het einde van de schooldag afgesloten zijn voor het verkeer.

Jan Bartosik

Om draaiende voertuigen aan de schoolpoort te vermijden, wordt er in de Generaal De Wetstraat een schoolstraat ingevoerd. Ter hoogte van huisnummer 20 is de straat door middel van veerpalen afgesloten. Aan het Krugerplein komt er een nadarhek te staan. Zo wordt er aan het begin en het einde van de schooldag ruimte gegeven aan schoolgaande kinderen en hun ouders die zich te voet of met de fiets verplaatsen.

De straat wordt iedere dag van 8.10 tot 8.40u en van 14.50 tot 15.20u afgesloten. Op woensdag is dat na de gebruikelijke ochtenduren van 12.5 tot 12.35u. Wagens die er geparkeerd staan kunnen de straat altijd stapvoets uitrijden.

“De verkeersveiligheid rond scholen is een prioriteit in ons beleid. Dat hebben we gemeen met de mensen die het initiatief voor een schoolstraat nemen”, zegt de schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA).

De nieuwe schoolstraat in Borgerhout is een proefproject dat gedurende acht maanden loopt, tot 31 december 2019, en daarna geëvalueerd wordt. Momenteel zijn er al dertien schoolstraten in de stad Antwerpen. Vanaf 23 april komt daar deze veertiende schoolstraat bij in Borgerhout, en vanaf 29 april volgt er nog één in de Ullenshofstraat in Merksem.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio