© Fedasil

Voormalig klooster in Deurne vangt 120 asielzoekers op

Fedasil brengt 120 asielzoekers met een handicap en hun gezin voor een jaar onder in het voormalige klooster en rusthuis aan de Herentalsebaan in Deurne. Het contract met de eigenaar is nu getekend. Dit bevestigt Fedasil.

SVW, GRVR

Begin maart lekte al in Gazet van Antwerpen uit dat dit gebouw bovenaan de lijst stond van Fedasil voor de opvang van asielzoekers. Federaal minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) besliste op 15 februari om tijdelijk het aantal asielplaatsen op te trekken met 3.250 plekken. Fedasil is volop op zoek naar geschikte locaties.

LEES OOK. (+) Fedasil onderzoekt asielcentrum vlak bij woning van Bart De Wever

Het voormalige klooster en rusthuis van de Zusters van het Heilige Hart voldoet aan de noden van mensen met een handicap. Het gebouw is nog redelijk nieuw, want werd in 2003 opgeleverd. De opvang van asielzoekers op deze plek zou gebruikt worden zolang er nood is aan dit soort opvang.

In de loop van de maand mei zal het de deuren openen.

De asielzoekers zullen minstens één bekende buur hebben, want het klooster en rusthuis ligt op ruim honderd meter van de woonplaats van burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Ook in Couvin in de provincie Namen opent een tijdelijk opvangcentrum. Dat zal plaats bieden aan 200 personen en in juni openen.

© rr

© Fedasil

MEER OVER Asielcentrum Deurne

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio