© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

1 / 3

Augustijnenstraat opnieuw open voor verkeer

Na zo'n acht maanden werkzaamheden is de Augustijnenstraat in de Mechelse binnenstad opnieuw open voor het verkeer. Voortaan kunnen bestuurders in de omgeving van het Clarenhof het centrum opnieuw verlaten via 't Vlietje of de Leegheid.

Sven Van Haezendonck

De herinrichting ging in de zomer van vorig jaar van start. Sindsdien hebben zowel de Augustijnenstraat als Sint-Pietersberg een wegdek in gezaagde kasseien gekregen. Op het kruispunt met 't Vlietje is een kleurrijk verlichte fontein een van de blikvangers en op het kruispunt met de Leegheid en de Gerechtstraat werden er drie plantenbakken geplaatst waarop je ook kan zitten.

De stad heeft 1,6 miljoen euro geïnvesteerd in de vernieuwing van de buurt. Van het aftandse karakter dat de straat had, is niets meer te merken. "Het uitzicht past bij de straten en pleinen die we eerder al hebben vernieuwd in het centrum", zei schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-m+) eerder al.

Nu de vernieuwig achter de rug is, zijn de kruispunten met 't Vlietje en de Leegheid en de Gerechtstraat opnieuw open. De voorbije weken moest al het verkeer door het smalle gedeelte van de Rik Woutersstraat. Dat is normaal afgesloten met paaltjes. In deze buurt ligt de nieuwe Mechelse mercado die volgende week vrijdag opent.

LEES OOK. Over een week opent ‘mooiste mercado van het land’: “Mix tussen smaakmarkt en buurtwinkel”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio