© Frans Sluyts

"Asociaal gedrag dat niet door de beugel kan"

Een overbuur van het Belfius-bankkantoor op de hoek van de Liersebaan en de Oelegembaan ergert zich aan de wagens die op het fietspad parkeren. “Inderdaad asociaal gedrag”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V).

Kristin Matthyssen

In het Belfius-bankkantoor in Zandhoven is een geldautomaat. “Sinds de heraanleg van de bocht gebeurt het meermaals per dag dat de fietsers gehinderd worden door auto's die op het fietspad staan”, klaagt de buurman. “Zeker 's morgens en 's avonds is het een plaag. Tijdens het weekend is het zelfs nog erger. Deze week zag ik nog hoe een fietsster de discussie aanging met zo'n fietspadparkeerder die van geen wijken wou weten.”

Vroeger waren er twee autoparkeerplaatsen voor de bank. Met het doortrekken en verbreden van het fietspad dat van de Vierselbaan komt, werden die parkeerplaatsen geschrapt.

Volgens burgemeester Luc Van Hove (CD&V) hebben de chauffeurs geen enkele reden om daar te gaan staan. “Er is een parking achter het bankkantoor en ze kunnen ook op de parking achter de Wereldwinkel staan of aan de Pestobar. Maar omdat ze enkel geld afhalen of wat afschriften afdrukken, doen sommigen de moeite niet om enkele tientallen meters te stappen om reglementair te parkeren. Uiteraard is dit asociaal gedrag dat niet door de beugel kan. We hebben er een mooi fietspad aangelegd voor de fietsers, niet voor de auto's.”

(kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio