Pechstrookrijders aan werken op E17 worden opgespoord via dashcambeelden

Bestuurders die tijdens de werken op de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas gebruikmaakten van de pechstrook om in te halen, zullen opgespoord worden via dashcambeelden en vervolgd worden. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

jtp

LEES OOK. Werken in Waasmunster, file tot in Haasdonk. Verkeersellende op E17 duurt nog tot einde van paasvakantie

De heraanleg van de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas, over een lengte van zowat acht kilometer, is maandag gestart. Kort daarna doken al beelden op van bestuurders die de files aan de werken wilden vermijden door via de pechstrook in te halen. Beelden van een dashcam toonden op twee minuten tijd dertien voertuigen, waaronder een vrachtwagen, die de pechstrook gebruikten.

De bestuurders worden nu opgespoord, zegt het parket. “We hebben via de media kennis gekregen dat er tal van bestuurders tijdens de werkzaamheden op de E17 tussen Sint-Niklaas en Waasmunster oneigenlijk gebruikmaken van de pechstrook. De dashcambeelden zullen worden geanalyseerd ter identificatie van de bestuurders met het oog op vervolging. De wegpolitie zal ook verhoogde controles uitvoeren”, zegt persmagistraat Caroline Jonckers.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio