© rr

Politiecombi crasht bij ongeval in Edegem: één zwaargewonde (23)

In Edegem crashte donderdagnacht een politievoertuig na een ongeval in de Onafhankelijkheidsstraat. Een lichte vrachtwagen die uit de Laureysstraat kwam, gaf geen voorrang, waardoor het tot een hevige botsing kwam. Bij het ongeval raakten drie mensen gewond. De bestuurder van de lichte vrachtwagen, een man van 23, raakte zwaargewond.

jtp

De politiewagen wilde een wagen controleren en reed aan hoge snelheid door de Onafhankelijkheidsstraat in Edegem. Op de hoek van de Laureysstraat gebeurde er echter een ongeval, omdat een bestelwagen de combi waarschijnlijk niet had opgemerkt.

De combi reed op dat moment nog niet prioritair, maar de wagen waarmee hij in aanrijding kwam, had sowieso voorrang moeten verlenen. Het kwam tot een aanrijding, waarbij de lichte vracht op zijn zij kwam te liggen en de combi uiteindelijk tot stilstand kwam in de haag naast een woning. De haag raakte daarbij ook zwaar beschadigd.

“Bij het ongeval raakte de bestuurder van de lichte vrachtwagen, een man van 23, zwaargewond. De twee politieagenten raakten lichtgewond”, vertelt inspecteur Bart Verheyen van politiezone MINOS. Die kwamen de vaststellingen doen omdat de politie HEKLA betrokken partij was. Beide voertuigen hadden heel wat schade door de botsing. Een derde, geparkeerde wagen in de Laureystraat raakte ook beschadigd.

© rr

© rr

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio