Liverpool én Chelsea veroordelen racistische video aan adres van “bomber” Mo Salah

Chelsea en Liverpool hebben donderdagavond de racistische video die gericht was aan Mo Salah hevig veroordeeld. De video verscheen in de marge van de wedstrijd van Chelsea, donderdagavond in de Europa League bij Slavia Praag (0-1), op sociale media.

In het filmpje zingen verschillende Chelsea-supporters in een bar de slogan ‘Salah is een bommenwerper’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Liverpool reageerde door de video “gevaarlijk en verontrustend” te noemen. De Reds wonnen dinsdag al, met Salah in de basis, hun heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League met 2-0 tegen FC Porto. “Dit gedrag mag niet getolereerd worden.” Liverpool werkt samen met Chelsea en de politie om de individuen, die verschijnen in de video, te identificeren.

Ook Chelsea reageerde donderdag op de feiten. Zonder het incident te benoemen liet de Londense club weten “elk discriminerend gedrag verschrikkelijk te vinden”. “We zullen zeer strenge maatregelen nemen tegen elke persoon die zulk gedrag tentoonspreidt.”

Volgens de Engelse pers werden drie Chelsea-supporters donderdagavond in Praag al de toegang tot het stadion ontzegd, omwille van hun aanwezigheid in het filmpje. Ook Chelsea-coach Maurizio Sarri liet noteren “tevreden te zijn met de strenge beslissing van de club”.

Kwalijke reputatie

Chelsea-fans bouwden in het verleden al een kwalijke reputatie op wat betreft discriminerend gedrag. In december vorig jaar werd Manchester City-aanvaller Raheem Sterling nog racistisch bejegend op Stamford Bridge. Diezelfde maand liep een verplaatsing in de Europa League naar het Hongaarse MOL Vidi uit de hand omdat Chelsea-supporters antisemtische gezangen aanhiefen tegen hun Londense rivaal Tottenham.

Meer sportnieuws