© bfs, belga

© bfs

1 / 2

Doorbraak in Sint-Niklase moordzaak uit 2000

Doorbraak in Sint-Niklase moordzaak uit 2000: “Hij moest dood omdat hij raar naar ons keek”

Jurgen R. (43), die sinds vorige maand in de cel zit op verdenking van de moord op bouwvakker Jens De Block in 2000, heeft aan de onderzoeksrechter toegegeven dat hij wel degelijk betrokken is bij de moord. Iets wat hij tot dusver altijd ontkende.

bfs

Jens De Block (toen 29) uit Kieldrecht werd omgebracht bij een vechtpartij na een cafébezoek op 22 oktober 2000 in Sint-Niklaas. De zaak bleef een raadsel, tot hernieuwd DNA-onderzoek aantoonde dat Jurgen R. betrokken was. “Ik heb Jens gestoken met een kapot bierglas”, geeft R. nu toe. Maar eerder onderzoek had al aangetoond dat de wonden veroorzaakt door het bierglas niet dodelijk waren. De Block werd ook gestoken met een mes, en die verwondingen waren wel fataal. “Maar ik heb niet met het mes gestoken, wel mijn kompaan Yves”, verklaart R. nu.

LEES OOK. Trucker (43) opgepakt voor 18 jaar oude moord op Jens: verraden door DNA in ándere zaak

Yves H. zit momenteel een dertigjarige straf uit voor een moord uit 2011. In dezelfde zaak kreeg R. twee jaar cel omdat hij het lichaam hielp verbergen. Ook op de vraag waarom Jens De Block dood moest, heeft R. een antwoord gegeven: “Hij had raar naar ons gekeken.”

De nieuwe verklaringen van R. worden momenteel volop onderzocht door de speurders. Het parket van Dendermonde wil geen commentaar kwijt. Bart Gijsen, de advocaat van Yves H., reageert wel. “Je moet je bij elke verklaring van Jurgen R. de vraag stellen of het weer geen fantasie is van hem”, zegt de raadsman. “Dat is al meermaals gebleken.”

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio