Derde etappezege voor Duitser Maximilian Schachmann in Ronde van het Baskenland

De vierde etappe in de Ronde van het Baskenland is gewonnen door de Duitser Maximilian Schachmann. De renner van BORA hansgrohe boekte zijn derde etappezege en verstevigt zijn leidersplaats. Bjorg Lambrecht finishte tiende.

gvdl

De vierde etappe van de Ronde van het Baskenland startte zonder Julian Alaphilippe. De Fransman had nog te veel last van zijn blessures en bovendien deed het Baskenland zijn reputatie als streek waar het altijd regent alle eer aan. De 164 kilometer lange etappe kondigde zich trouwens als meer dan behoorlijk lastig aan. Voldoende reden voor de renner van Deceuninck - Quick Step om de handdoek te gooien.

Ondanks het slechte weer vonden acht moedige zielen de motivatie om voor de aanval te kiezen. Onder hen Maxime Monfort van Lotto-Soudal. De acht werkten goed samen maar Astana en Bora hielden de vlucht binnen bereik. Tijdens de beklimming van de enige col van eerste categorie - Bikotz Gane - trokken Alessandro De Marchi en Carlos Verona in het offensief. Tegen beter weten in want ook in het peloton werd het tempo flink opgeschroefd.

Op tien kilometer van de finish waren de laatst overgebleven vluchters eraan voor de moeite. Met nog één pittige helling op het programma lagen er echter nog mogelijkheden. Adam Yates probeerde iedereen te verrassen maar kreeg met leider Schachmann, Fuglsang en de jonge Sloveen Pogacar enkele mooie gezellen mee. Deceuninck - Quick Step deelde alweer in de klappen: zowel Serry als Honoré kwamen in de finale ten val.

De vier vluchters mochten spurten om de zege en daarin stond alweer geen maat op Max Schachmann. Derde zege voor de Duitser die ook zijn leidersplaats verstevigt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws