© Evan Agostini/Invision/AP

Kim Kardashian wordt advocaat

Kim Kardashian gaat studeren. De realityster en moeder van drie loopt momenteel stage bij een prestigieus advocatenkantoor in San Francisco en hoopt in 2022 te slagen. Dat heeft ze zelf bekendgemaakt in een interview met Vogue.

LLA

Kim Kardashian jaagt haar dromen na. Recent verscheen ze voor het eerst alleen (en dus zonder haar zusjes) op de cover van modeblad Vogue en is ze naar eigen zeggen hard aan het studeren. De vrouw van rapper en ontwerper Kanye West loopt stage bij een advocatenkantoor in San Francisco en hoopt binnen vier jaar zichzelf officieel advocaat te kunnen noemen. In de Amerikaanse staat Californië is het mogelijk om op die manier een diploma rechten te behalen zonder te studeren aan de universiteit. Kardashian hoopt in 2022 haar toelatingsexamen af te leggen en zo toe te treden tot de Orde van Advocaten.

Niet gemakkelijk

Wie denkt dat de realityster daarmee de gemakkelijke weg kiest, heeft het mis. Zo moet ze elke zes maanden een voortgangsrapport indienen bij de Vereniging van Advocaten, in het eerste jaar een aartsmoeilijk examen afleggen en moet ze elke week minstens achttien uur rechten studeren. Na vier jaar volgt nog een morele karakterbepaling en pas daarna kan ze toegelaten worden tot de Orde.

“Ik heb er lang over nagedacht”, zegt Kardashian, die vertelt dat de zaak rondom Alice Marie Johnson (63), een zwarte vrouw die in 1996 tot levenslang was veroordeeld voor een relatief licht drugsdelict, haar over de streep had getrokken. Kardashian slaagde er op haar eentje in om Donald Trump te overtuigen om de vrouw presidentiële gratie te verlenen. De vrouw is intussen vrij. “Ik vind alles bijzonder interessant maar het vele lezen is neemt zéér veel tijd in beslag.”

Zieke vader

Rechtszalen zijn Kardashian alvast niet vreemd. Voor ze bekend werd hielp ze haar vader, de inmiddels overleden Robert Kardashian, jarenlang in zijn advocatenkantoor. Kim nam het papierwerk voor haar rekening en nam een deel van zijn werk over toen hij ziek werd. Hij overleed in 2003 aan de gevolgen van slokdarmkanker.

NIET TE MISSEN