© RR

Tot vijf jaar cel geëist tegen vierkoppige bende voor meer dan vijftig auto-inbraken

Drie mannen en een vrouw uit Nederland stonden in Mechelen voor de rechter voor een hele reeks inbraken in auto’s in ons land. De vier pleegden samen 53 auto-inbraken, verspreid over twaalf nachten.

Theo Derkinderen

De drie mannen en de vrouw vertrokken steeds vanuit Nederland en reden dan met een huurwagen naar ons land om op strooptocht te gaan. “De daders waren alleen geïnteresseerd in auto’s van de merken Volkswagen en Skoda. Ze sloegen telkens een ruit uit en demonteerden dan de ingebouwde gps-module”, zei openbaar aanklager Peter Pee­reboom.

Het Mechelse gerecht linkte de bende aan feiten in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg en Oost-Vlaanderen. In onze regio ging het om Mechelen en Duffel. De vier konden worden opgepakt in Nederland, na een inbraak bij onze noorderburen.

Trackingsysteem

“Heel snel werd duidelijk dat de gsm’s van één of meerdere verdachten op het moment van de feiten werd geregistreerd op een mast in de buurt”, zei openbare aanklager Peereboom. “Bovendien zat er in één van de huurwagens ook een trackingsysteem. Zo kon perfect worden achterhaald in welke straten ze hadden gereden. En laat dat nu net de straten zijn waar er werd ingebroken in auto’s.”

Het Openbaar Ministerie stelde dat stelen de beroepsbezigheid van de vier betrokkenen was. Tegen Yassine H. en Souhail W. werd vijf jaar cel gevorderd. Zij waren respectievelijk bij 53 en 45 feiten betrokken. Tegen de twee anderen werd achttien maanden geëist. Ze zouden bij twee feiten betrokken zijn geweest. Vonnis op 9 mei.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio