Antieke wegwijzer duikt weer op na mysterieuze verdwijning

De antieke wegwijzer keert terug naar Baarle-Nassau. Foto: RR

Antieke wegwijzer duikt weer op na mysterieuze verdwijning

Print
Baarle-Hertog -

Grensgemeente Baarle-Nassau was de afgelopen dagen in de ban van een mysterieuze verdwijning. Sinds 1997 stond er een antieke ANWB-wegwijzer op de Singel, maar sinds kort was geen spoor meer te vinden van het object. De gemeente lanceerde een oproep om de wijzer terug te vinden. Met succes.

Een oplettende bezoeker van het dorp merkte op dat de wegwijzer verdwenen was, ten tijde dat ook de bewegwijzering van Baarle naar Breda werd gewijzigd. Gemeentemedewerkers waren gestart met een eigen zoektocht, maar ze kwamen van een kale reis terug. Daarop werd beslist om een oproep te lanceren om de wegwijzer terug te vinden.

Kort nadat de oproep werd gelanceerd, meldde zich een aannemer uit het Nederlandse Brabant. Hij had het nieuwsbericht opgemerkt en vertelde dat hij de wegwijzer had weggehaald, in opdracht van een aannemer die voor de provincie Brabant werkt. De antieke wegwijzer gaf de verkeerde richting aan nadat de nieuwe bewegwijzering het verkeer via Alphen naar Breda stuurde. De aannemer verwijderde daarop de befaamde wegwijzer, niet wetende dat de wegwijzer eigendom is van de gemeente. Het misverstand is bij deze opgelost en de wegwijzer keert terug naar de gemeente Baarle-Nassau. Niet op zijn oorspronkelijke locatie want het gemeentebestuur wil de bewegwijzering voor doorgaand verkeer uit het centrum bannen. Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie.

De gemeente wil iedereen bedanken die heeft meegezocht.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio