© Photo News

Delfine Persoon vrijgesproken na ontwijken van dopingcontrole, bokster krijgt wel “een sneer” voor haar gedrag

Delfine Persoon is donderdag vrijgesproken door het Vlaams Doping Tribunaal, nadat ze op 28 oktober van vorig jaar een dopingcontrole gemist had omdat ze niet meteen kon plassen. Dat nieuws werd bevestigd aan Belga door het Vlaams Doping Tribunaal.

“Het ging hierbij om het ontwijken van een dopingcontrole op 28 oktober 2018 en er is beslist dat Delfine Persoon zich niet kon onttrekken aan een opdracht als politieagente”, verduidelijkt procureur Patrick Verlooy.

“Sneer als gevolg van haar gedrag”

“Toen de controlearts zich op die dag aanmeldde bij haar thuis, kon Delfine Persoon niet meteen een staal afleveren omdat ze net naar het toilet geweest was. Vervolgens ging de controlearts mee naar een training en later ook naar de politiekantoren in Brugge, maar ook daar lukte het niet om te plassen. Hierna moest Delfine Persoon vertrekken naar een bewakingsopdracht in Aalst en de controlearts mocht daarbij niet volgen, waarop de controle is afgebroken. De vordering was dus niet gegrond, maar Delfine Persoon heeft van de voorzitter wel een sneer gekregen als gevolg van haar gedrag op de dag van de feiten. Daar staan echter geen sancties op”, besloot de procureur.

Voor de WBC-kampioene bij de lichtgewichten is het verhaal daarmee afgelopen. De 34-jarige Persoon kan zich zo in alle rust voorbereiden op haar volgende kampen. Er zijn plannen voor een prestigieuze kamp tegen de Ierse Katie Taylor op zaterdag 1 juni in Madison Square Garden in New York, al is daaromtrent nog geen zekerheid.

Meer sportnieuws