© Wim Hendrix

Dronken amokmakers ook beschuldigd van gewapende overval in café

De Antwerpse politie onderzoekt of twee dronkenlappen die amok maakten in café Baron in de Statiestraat daar eerder op de nacht ook een klant beroofd hebben.

sare

Even voor 6 uur donderdagochtend belde een werknemer van café Baron in de Statiestraat vlak bij het Centraal Station naar de politie. Hij had problemen met twee dronken klanten die hij de zaak had uitgezet. De twee mannen waren tegen de deur beginnen stampen en hadden met een terrasmeubel beschadigingen aangebracht. De politie kon het duo ter plaatse in de boeien slaan. “Het gaat om een 29-jarige man die illegaal in het land verblijft en een 23-jarige man”, aldus politiewoordvoerder Willem Migom. De 23-jarige, een bekende van de politie en justitie, werd bestuurlijk aangehouden wegens openbare dronkenschap.

De opgetrommelde politieploegen werden in het café aangesproken door een 38-jarige klant van het café. Die vertelde dat hij even eerder door de twee amokmakers en nog een derde man was beroofd. Ze hadden een pistool tegen zijn middel gedrukt en hadden zijn portemonnee, gsm en een ring gestolen, zo verklaarde de man. De derde overvaller, de man die het wapen bij zich zou hebben gehad, was na de overval gevlucht. “Er wordt onderzocht of de twee mensen die bestuurlijk aangehouden zijn ook betrokken waren bij andere feiten”, zegt de politie.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio