Topshop lanceert veganistische schoenencollectie

Veganistische mode is aan een gigantische opmars bezig. Ook Topshop plaatst zich nu in het rijtje van modemerken die er bewust voor kiezen om geen dierlijke producten in hun kleding te verwerken. De Britse keten lanceert voor het eerst een veganistische schoenencollectie.

VVA

Op Instagram kondigde Topshop aan dat het een veganistische schoenenlijn op de markt brengt. De schoenen in kwestie zijn gemaakt van materialen die volledig vrij zijn van dierlijke producten, goedgekeurd door de internationale dierenrechtenorganisatie PETA. Ook de dozen waarin de schoenen worden verpakt, zijn compleet veganistisch.

In een statement sprak Maddy Evans, de modedirecteur van het merk, zijn verwachtingen uit over dit project: “We richten ons eerst op schoenen, meer specifiek op zes verschillende stijlen, en we wachten vervolgens de reacties van onze klanten hierop af. We zijn zelf erg benieuwd in hoeverre dit mogelijkheden schept om in een later stadium veganistische materialen te integreren in onze accessoirecollecties.”

Via de website worden de schoenen te koop aangeboden, met prijzen variërend tussen 57 en 80 euro.

NIET TE MISSEN