© BELGA

Zonnig, maar koud: komend weekend niet warmer dan 4 (!) graden in de ardennen, op veel plaatsen nachtvorst

We gaan een zonnige dag tegemoet, maar komend weekend klimt het kwik in de ardennen niet boven 4 graden. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het vriezen op verschillende plaatsen in ons land.

adm

Donderdagochtend is het overal zonnig. In de loop van de dag wordt het hier en daar gedeeltelijk bewolkt maar in de meeste streken blijven er mooie zonnige perioden. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen, bij een matige en aan zee af en toe vrij krachtige noordoostenwind.

Donderdagavond en -nacht wordt het gedeeltelijk bewolkt maar blijft het droog. De minima liggen tussen -2 graden in Hoog- België en +5 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit noordoost.

Vrijdag krijgen we vrij mooi maar erg fris weer met afwisselend zon en wolkenvelden. Een matige noordoostenwind versterkt daarbij nog het koudegevoel. In de Hoge Ardennen wordt het niet warmer dan 4 graden. In Laag- en Midden- België liggen de maxima rond 8 of 9 graden. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag vriest op heel veel plaatsen.

IJskoud weekend

Na een koude ochtend is het zaterdag wisselend tot soms zwaarbewolkt. In de loop van de dag ontwikkelen er zich plaatselijke buien. In de Ardennen kan er wat sneeuw of smeltende sneeuw vallen. Het wordt de koudste dag van de periode. Het wordt niet warmer dan 3 graden op de Ardense hoogten en 7 of 8 graden in de andere streken. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag kan het op vele plaatsen opnieuw licht vriezen.

Ook zondag blijft het fris en vaak bewolkt, maar de buienneiging verdwijnt wel. Door de matige noordoostenwind wordt het niet warmer dan 4 tot 9 graden.

Na het weekend ruimt de wind wat meer naar het oosten waardoor het geleidelijk aan wat zachter kan worden. Maandag mogen we maxima verwachten tussen 7 en 13 graden. Het is vrij mooi weer met meer ruimte voor de zon.

Nu in het nieuws