© Photo News

Daarom reed Mathieu van der Poel plots met een witte broek: “Het was een briljante, tactische zet”

De witte koersbroek van Mathieu van der Poel blijft de gemoederen beroeren. In de Ronde van Vlaanderen dook de Nederlandse kampioen plots op met die nieuwe outfit en meteen was er in en rond het peloton heel wat om te doen.

vml

“Not done”, klonk de ongeschreven, vestimentaire code en ook Tom Boonen was categoriek in Extra Time koers: “Afvoeren”. Maar wat blijkt nu? Die witte broek was niet zomaar gekozen: “Het was een briljante zet van de broers Roodhooft”, legt vader Adrie uit in De Telegraaf.

“Het was een bewuste keuze van de broers Roodhooft om tactische redenen”, legt Adrie van der Poel uit in de Nederlandse krant.

De twee managers van Corendon-Circus hadden in Dwars door Vlaanderen gezien dat Mathieu van der Poel op de beelden vanuit de helikopter moeilijk te onderscheiden was van de Luxemburgse kampioen Bob Jungels.

“Met een witte koersbroek konden ze Mathieu veel sneller herkennen en hem via de koersradio de juiste tactische tips geven. Zo konden ze hem snel aangeven wanneer hij moest doorschuiven in een groepje. Ik vond die witte koersbroek een briljante zet.”

Twee dagen later reed (en won) Van der Poel in de ‘Circuit Cycliste de la Sarthe’ overigens wel weer gewoon in zijn zwarte koersbroek aangezien Jungels er toch niet aan de start verscheen en er van verwarring dus geen sprake kon zijn.

© BELGA

© BELGAE

Meer sportnieuws