© © Sofie Silbermann

VRT schrapt Tommelein uit ‘De Ideale Wereld’, maar die kan daar niet mee lachen

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) had zich zijn ideale wereld wellicht anders voorgesteld. Vijf uur lang nam hij de tijd om drie korte filmpjes op te nemen met Sociaal Incapabele Michiel van De Ideale Wereld, maar de VRT besliste woensdag dat die niet meer op antenne mogen. De eerste aflevering werd dinsdag wel uitgezonden, maar deel 2 en 3 worden geschrapt. Sperperiode voor politici, luidde het oordeel bij de openbare omroep.

fem, bpr,fem, bpr

© Photo News

Tot groot ongenoegen van de liberaal. “Woestijnvis had vooraf uitdrukkelijk gezegd dat het voor de VRT in orde was. Zij waren ook vragende partij omdat DIW twee weken naar Oostende kwam. Ik ben ook gewoon burgemeester van Oostende . Dit heeft niets met politiek te maken,” reageert Tom Bartelein, zoals Michiel de Oostendenaar noemde. Tommelein is vooral kwaad omdat de VRT hem niets liet weten en zelf moest ontdekken dat zelfs het eerste filmpje op YouTube offline werd gehaald. “SP.A-voorzitter John Crombez zat wekenlang in de trailer over de opnames in Oostende, maar dat was geen probleem. En nu wordt alles zonder overleg afgeblazen. De arrogantie van de macht,” aldus een boze Tommelein.

“We hebben de regels rond de sperperiode voor de verkiezingen te ruim geïnterpreteerd”, zegt de redactie van De Ideale Wereld nu. “Een politicus kan bij een bepaalde aanleiding in beeld komen, maar ons verblijf in Oostende was kennelijk onvoldoende. Jammer, maar we houden ons verder aan deze regels en blijven de burgemeester dankbaar dat we met De Ideale Wereld te gast mogen zijn in Oostende.”

De VRT bevestigt dat de reportages van De Ideale Wereld niet passen binnen de sperperiode en dat ze daarom niet verder worden uitgezonden. “Voor ons is het incident hiermee gesloten.”

© credit