© Evan Agostini/Invision/AP

Kim Kardashian studeert al jaar in het geheim voor advocaat

Kim Kardashian startte in juli vorig jaar met een opleiding tot advocaat. Dat heeft de Amerikaanse realityster bekendgemaakt in een interview met modemagazine Vogue.

lmas

Ze doet dat niet aan een universiteit, maar volgt een alternatief traject. Californië is immers één van vier staten in de Verenigde Staten waar je advocaat kan worden door middel van een stage van vier jaar bij een advocatenkantoor. Daarna moet de realityster wel nog slagen voor het examen van de California Bar Association - dat ook universiteitsstudenten moeten afleggen - om haar erkenning te krijgen. Sinds juli loopt ze stage bij een advocatenkantoor in San Francisco, maar haar twee mentors komen ook regelmatig naar LA om samen te studeren. Kardashian hoopt haar diploma te behalen in 2022.

“Ik heb er lang over nagedacht”, aldus Kardashian, die vertelt dat de zaak rondom Alice Marie Johnson (63), een zwarte vrouw die in 1996 tot levenslang was veroordeeld voor een relatief licht drugsdelict, haar over de streep trok. Kardashian slaagde erin om Donald Trump te overtuigen om de vrouw presidentiële gratie te verlenen. Johnson is intussen vrij.

Systeem verbeteren

In het interview vertelt ze dat het Witte Huis haar belde met de vraag of ze als adviseur wilde optreden in het dossier rond de hervorming van het gratiesysteem. “Ik zat in de Rooseveltkamer met onder meer een rechter die criminelen had veroordeeld en een hele hoop echt machtige mensen, en ik dacht: ‘Oh, shit. Ik moet hier meer over weten.’”

“Ik zei wat ik te zeggen had: over de menselijke kant van de zaak en waarom het systeem zo onrechtvaardig is”, gaat ze verder. “Maar er waren advocaten met me meegekomen die dat ook hard konden maken met feiten. Ik had het gevoel dat ik ook in staat wilde zijn om zelf te vechten voor mensen die genoeg hadden geboet voor wat ze hadden gedaan. En ik besefte plots dat hoe meer ik wíst, hoe meer ik kon dóén.”

De realityster zei in het interview niets over haar vader Robert, die ook advocaat was. Hij stond onder andere O.J. Simpson bij.

NIET TE MISSEN