Walkshop laat deelnemers ontstressen in De Averegten

Wandelcoach Dirk De Ryck van Sameneruit organiseert op zaterdag 4 mei van 10 tot 12u een eerste 'walkshop' in provinciaal groendomein De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg). Dat is een ontspannende groepswandeling met bijbehorende aandachts- en ademhalingsoefeningen in de natuur. De Ryck is deeltijds psychosociaal begeleider bij het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) Kempen. Eind vorig jaar ging hij ook van start met wandelcoachings in De Averegten.

kvro

“Ik begeleid mensen met als doel hun veerkracht te verhogen”, legt hij uit. “Ik merk bovendien dat onze maatschappij steeds meer nood heeft aan binding met de natuur. Als wandelcoach verbind ik de twee. Wie mij inschakelt, zoekt natuurlijk al hulp. Met de 'walkshops' wil ik ook preventief en wat laagdrempeliger aan de slag gaan.”

De eerste editie draait rond het thema ‘stress! Wat nu?’ Inschrijven kan tot 1 mei per e-mail. Er is plaats voor maximum twaalf deelnemers. De start is voorzien aan het onthaalgebouw van De Averegten. Deelnemen kan in ruil voor een vrije bijdrage.

www.sameneruit.be, dirk.de.ryck1@telenet.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio