Verrassing: Moeskroen krijgt licentie voor eerste klasse

Foto: Photo News

Verrassing: Moeskroen krijgt licentie voor eerste klasse

Print

Het is een spannende dag voor onze profclubs, want vandaag krijgen ze het nieuws of hun licentieaanvraag werd goedgekeurd. Moeskroen (verrassing) en STVV hebben die licentie al beet en mogen volgend seizoen dus zeker aantreden in de Jupiler Pro League.

Dat Moeskroen zijn licentie voor de Jupiler Pro League kreeg, mag gerust een verrassing heten. Het federaal parket opende in april vorig jaar een onderzoek naar schriftvervalsing, oplichting en witwassen bij de Waalse voetbalclub RE Moeskroen, een zaak die losstaat van Operatie Propere Handen. Dat leidde op 14 november al tot een huiszoeking en in februari legde de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise beslag op de rekening-courant van de club. Dat is een bewarende maatregel die zware gevolgen kon hebben voor Moeskroen. Want op die rekening-courant zou een belangrijke geldsom staan – volgens sommige bronnen gaat het om een paar honderdduizenden euro. Geld dat de club voorlopig niet kan gebruiken omdat er een onderzoek loopt naar de herkomst ervan. Een maatregel die de licentie in gevaar had kunnen brengen aangezien één van de vereisten voor zo’n licentie de financiële gezondheid/draagkracht van de club is die had– bij gebrek aan voldoende beschikbaar geld – op de helling kunnen komen te staan. Toch kreeg Moeskroen woensdag te horen dat het een licentie krijgt voor het komende voetbalseizoen in de Jupiler Pro League.

Ook Kortrijk, Westerlo, KV Mechelen, Beerschot Wilrijk, Royal Antwerp FC en STVV kregen ondertussen al de bevestiging dat hun licentie voor het seizoen 2019-2020 in orde is. Lierse Kempenzonen kreeg een licentie voor 1B.

Meer voetbalnieuws