© RR

Zweedse verdachte van moord op Mechelse Johanna (58) uitgeleverd aan Noorwegen

Makaveli Linden, de 20-jarige Zweed die verdacht wordt van de moord op Johanna Jostameling (58) uit Mechelen, is door de Franse justitie uitgeleverd aan Noorwegen. Woensdagmiddag zal hij in een Noorse cel worden opgesloten. Dat melden Noorse media.

tdk

LEES OOK: (+) Vrouw (58) doodgestoken in appartement in Mechelen: “Pure horror”

Linden vermoordde in oktober een man in de buurt van Oslo en sloeg dan op de vlucht. De speurders vermoeden dat hij enkele dagen later in Mechelen is gearriveerd en daar de 58-jarige Johanna Jostameling in haar flat in de Graaf Van Egmontstraat om het leven bracht met messteken. Nadien vluchtte hij richting Frankrijk en kon uiteindelijk in het station van Dijon worden opgepakt.

LEES OOK: (+) Net sluit zich rond Zweedse verdachte: “Die moordenaar heeft aan de toog van mijn café gezeten”

De moord in Noorwegen gaf hij toe. De moord in Mechelen niet. Hij zou zich op zijn zwijgrecht beroepen. Noorwegen vroeg om zijn uitlevering en die is er nu dus gekomen. Mogelijk wordt hij binnenkort opnieuw door Belgische speurders ondervraagd over de Mechelse moord.

LEES OOK: (+) Verdachte in Franse cel voor moord op Mechelse Johanna: 20-jarige man ook verdacht van moord in OsloMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio