Deze verdwijntruc tijdens het daten is nog erger dan ghosting

Foto: Shutterstock

Seks & Relaties

Deze verdwijntruc tijdens het daten is nog erger dan ghosting

Print
Met het fenomeen ‘ghosting’ - lees: je vlam die tijdens het daten plots niets meer van zich laat horen - zijn sommige vrijgezellen helaas vertrouwd. Maar het gedrag kan nog extremer. De Britse journaliste Rachel Thompson werd geconfronteerd met ‘cloaking’ en wenst het niemand toe.

De Britse Rachel Thompson werkt voor de Engelstalige nieuwswebsite Mashable en is actief in de wereld van het online daten. Onlangs raakte ze via datingapp Hinge aan de praat met een interessante man, met wie ze plande op date te gaan. ’s Morgens op de dag van de date, leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar toen ze naar het restaurant vertrok, leek hij van de aardbol verdwenen. Ook na een academisch kwartiertje op post, dook haar afspraakje niet op. Bovendien kwam er geen antwoord op haar berichten. Meer nog: de berichten leken zelfs niet aan te komen.

Frustraties

Thompson bleef nog wachten en checkte hun chats sinds hun match, maar ontdekte dat alle sporen van hun conversaties waren verdwenen. De vrouw stuurde hem een berichtje via Facebook, maar dat las hij nooit. Haar conclusie? De man in kwestie negeert haar niet zomaar, hij heeft haar overal geblokkeerd en zij kan haar frustraties niet met hem delen.

In een video legt ze uit dat ze het slachtoffer is geworden van ‘cloaking’, een term die ze zelf bedacht en verwijst naar de onzichtbaarheidsmantel in ‘Harry Potter’. “Het is alsof je in de steek wordt gelaten, maar dan extra hard. Het is erg vernederend.” Die avond bleef de vrouw niet bij de pakken zitten en ging ze lekker eten met haar vrienden.

NIET TE MISSEN