Verbindingen naar school, werk of winkel krijgen voorrang

Gemeente zet stapje extra om trage wegen op te waarderen

Print
Nijlen -

Gemeenteraadslid Leo Verelst (Nieuw Nijlen) heeft aandacht gevraagd voor de trage wegen in Nijlen. Vrijwilligers hebben grote inspanningen geleverd om ze in kaart te brengen, maar op het terrein kan de ambitie best wat groter zijn, vindt hij.

“In 2017 en 2018 namen heel wat vrijwilligers deel aan het in kaart brengen van de trage wegen (voor niet-gemotoriseerd verkeer, red.) en na te gaan of ze nog toegankelijk waren”, weet Verelst. “Het project leek ambitieus, maar lijkt herleid tot een eerder beperkte omvang. Er zijn vijf prioritaire trage wegen opgelijst die aangepakt zouden worden. Dat vind ik een pover resultaat.”

Mobiliteitschepen Bert Celis(Groen) zegt dat er meer concrete ingrepen zullen volgen. “Die eerste geselecteerde wegen zijn het resultaat van een project met het Regionaal Landschap, waarbij die organisatie ook zal zorgen voor de coördinatie en uitvoering van de verbindingen. Op ­basis van de kaart van trage wegen die nu opgesteld is met de hulp van de vrijwilligers, zullen we als gemeente zelf zeker nog meer trage wegen aanpakken. We zullen dat doen in samenspraak met de landbouwers, die vaak eigenaar zijn. We kijken ook eerst naar verbindingen ­die nuttig zijn op weg naar school, het werk of de winkel en pas in tweede instantie de zuiver recreatieve.” Verelst gaf nog aan dat hij tevreden was dat de gemeente toch ‘ambitieuzer’ zou zijn dan voorlopig bekend was.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio