De fenomenale solo waarmee Eden Hazard monden deed openvallen: “Dit was een speciale”

Print

Eden Hazard heeft maandagavond monden doen openvallen. In de competitiematch voor zijn club Chelsea tegen West Ham zag de kapitein van de Rode Duivels ruimte in het centrum van het veld, schudde hij verdediger na verdediger van zich af en scoorde hij na een fenomenale solo de 1-0 voor Chelsea. Een goal die de wereld zal rondgaan.

“Het was een speciale”, vertelde Hazard over zijn Messiaanse dribbel bij Sky Sports. “Ik nam de bal aan en probeerde richting hun doel te lopen. Eenmaal in het strafschopgebied was het moeilijk voor de verdediger om nog het duel met me aan te gaan, want als hij me raakt kan het penalty zijn.”

De fenomenale solo waarmee Eden Hazard monden deed openvallen: “Dit was een speciale”
Foto: REUTERS

“Ik had misschien wel wat geluk met mijn trap - ik wilde snel schieten. Ik was zo blij toen ik zag dat het goal was! Ik ben klein, dat is wel handig als ik tegen grote spelers op het veld sta. Voor hen is het erg moeilijk van richting te veranderen.”

Real Madrid

In de allerlaatste minuut maakte Hazard de klus helemaal af voor The Blues met zijn tweede van de avond, een mooie overhoekse volley. Meteen de vijftiende en zestiende goal van het seizoen voor Hazard, die ook al twaalf assists achter zijn naam heeft. Klaar voor Real Madrid lijkt het, waar hij volgens sommige bronnen al een persoonlijk akkoord mee zou hebben.

De fenomenale solo waarmee Eden Hazard monden deed openvallen: “Dit was een speciale”
Foto: REUTERS

Maar Hazard zit met zijn hoofd nog helemaal bij The Blues, zei hij. “De geruchten van Real Madrid zijn verkeerd. Ik focus me nu gewoon op Chelsea tot het einde van het seizoen. Ik wil nog in de top vier eindigen en de Europa League winnen, maar daar hebben we nog veel werk voor. We zitten wel in een goede flow met drie zeges op rij nu.”

Door de zege springt Chelsea over Tottenham Hotspur en Arsenal naar de derde plaats. Die twee teams hebben wel nog een match minder gespeeld.

Meer sportnieuws