© Politiezone Antwerpen

Drie drugsdealers opgepakt in één weekend in Berchem

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend drie dealers opgepakt, telkens in Berchem. Bij huiszoekingen werden drugs en cash geld aangetroffen.

dvd

Het wijkteam van Berchem controleerde zaterdagavond enkele jongeren die cannabis gebruikten in het Brilschanspark. Eén van de betrokken bleek zes verpakkingen hasj op zak te hebben.

“Er werd een huiszoeking uitgevoerd bij de verdachte thuis”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Daar werden nog 29 gebruikershoeveelheden hasj, een weegschaal, cash geld en een uitschuifbare wapenstok aangetroffen.” Dat laatste is een verboden wapen. De 18-jarige verdachte werd gearresteerd.

Een tweede vermoedelijke dealer werd opgepakt na een tip over drugshandel achter het districtshuis van Berchem. Opnieuw voerde het wijkteam een huiszoeking uit. “Bij de verdachte thuis werd 37 gram hasj en 20 gram cannabis gevonden”, klinkt het. “De drugs en de gsm-toestellen van de 38-jarige verdachte werden in beslag genomen voor verder onderzoek naar de vermoedelijke drugshandel.”

(Lees verder onder de foto)

© Politiezone Antwerpen

Na verschillende klachten over drugsgerelateerde overlast in een pand in de Wasstraat, in Oud-Berchem, ging het wijkondersteuningsteam ook daar over tot controle. “Onze mensen konden een vermoedelijke drugsdeal vaststellen en de koper onderscheppen”, zegt de politie.

Er werd een huiszoeking bij de vermoedelijke dealer georganiseerd, met positief resultaat. “Er werd zo’n 100 gram cannabis en 400 euro cash in beslag genomen. De 50-jarige verdachte wordt voorgeleid”, aldus de politie.

© Politiezone Antwerpen

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio