© smb

Heist doet gouden zaak voor het behoud

Eén grote winnaar Heist en één grote verliezer Dessel. Dat is kort samengevat de balans na deze Kempense degradatiekraker.

Geert Fierens

Coach Keleman recupereerde Stig Engelen. Die stond na een aantal weken van blessureleed aan de enkel weer in de basis. Janssens maakte opnieuw zijn opwachting na een gele schorsing. Verwerft en Alaerts verhuisden naar de bank. Verder hield Karel Keleman zich aan de ploeg die in RWDM met 0-1 was gaan winnen. De match kreeg in het eerste kwartier een enorme kans. De studieronde was voorbij toen Troonbeeckx in actie schoot, hij zette Benhamou voor de goal. Maar doelman Kustermans was bij de pinken en verwerkte de bal in hoekschop. Veel kansen waren er niet, al zeker niet voor Dessel waar Robin zich wel liet opmerken met een stevige knal over doel. De thuisploeg kreeg nog een mooie mogelijkheid na een knappe aanval via Orye en Ventose. De bal kwam bij een scherpe Troonbeeckx en die mikte voorlangs. Te noteren bij Heist de vervanging na twintig minuten voor Benhamou, die bleef op de grond liggen. Hij kroop recht maar van spelen was geen sprake meer. Een verrekking (of spierscheur?) en Alaerts kwam in zijn plaats.

Beslissing viel even over het uur

Na de pauze bleef Janssens in de kleedkamer, ook hij moest vervangen worden met een verrekking. Njengo was zijn vervanger. Dessel wisselde Jaeken voor Vosters. De match bleef in de greep van de spanning. Het ontplofte toen Alaerts een corner perfect op het hoofd van Orye trapte. Kopbal en binnen. Heist 1-0 voor, een gigantisch verschil met 0-0. Dessel moest nu komen, het besefte dat verliezen absoluut geen optie was. Maar het was wel Heist dat erg dicht bij de 2-0 kwam. Een fout van Lenaerts op Troonbeeckx en de bal ging op de stip. Webers mikte de elfmeter op Kustermans. Dessel zette nu alles op alles met als beste kans een bal van Robin tegen de paal. Maar verder kwamen de gasten niet. Heist bleef in de slotfase vrij makkelijk overeind en het pakte drie gouden punten. KSK klimt naar de elfde plaats met 34 punten, Dessel zakt naar de voorlaatste met 29 punten. Volgende zaterdag ontvangt Heist in het Sportcentrum FC Luik. Als het die match wint, dan is het altijd gered. “Tegen Luik moeten we het afmaken”, weet trainer Karel Keleman. “Mijn goal is belangrijk, maar de ploeg is dat nog veel meer”, vond Nicolas Orye. Afwachten bij Heist hoe de blessures van Janssens en Benhamou evolueren, komen zij dit seizoen nog in actie?

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws