Brooklyn klopt het beste team van reguliere NBA-competitie en zet grote stap richting play-offticket in het Oosten

Foto: USA TODAY Sports

Brooklyn klopt het beste team van reguliere NBA-competitie en zet grote stap richting play-offticket in het Oosten

Print

Brooklyn heeft zaterdag een belangrijke 128-133 zege geboekt bij Milwaukee in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). Het zet zo een stap in de richting van een play-offticket in de Eastern Conference.

De Nets verloren vier van hun vijf voorbije wedstrijden, maar wisten het beste team van de reguliere competitie toch te kloppen. Al deed Milwaukee geen beroep op zijn beste speler: Giannis Antetokounmpo werd rust gegund. Met nog vier speeldagen voor de boeg zijn de Bucks (59 zeges-21 nederlagen) zeker van het beste rapport van alle teams. Daardoor beginnen ze elk duel in de play-offs, ook de finale in het geval van kwalificatie, met twee thuismatchen.

Voor Brooklyn maakten D’Angelo Russell en Caris Levert respectievelijk 25 en 24 punten. Door de zege klimmen de Nets (40-40) naar de zesde stek in het Oosten. Orlando is zevende met eveneens 40 overwinningen in 80 wedstrijden. Beide teams tellen één zege meer dan Detroit (8e, 39-40). Ook Miami (9e, 38-41) en Charlotte (10e, 37-42) komen nog in aanmerking voor een play-offticket.

Meer sportnieuws