200 mensen zingen in Mechelen op beiaardklanken voor klimaat

Zo’n tweehonderd mensen hebben zaterdagmiddag in het centrum van Mechelen gezongen voor het klimaat. Dat deden ze exact om 11.55u. “Want het is vijf voor twaalf”, klinkt het. Dat willen ze tot aan de verkiezingen elk weekend doen.

Sven Van Haezendonck

LEES OOK. Mechelaars zingen elk weekend tot aan verkiezingen voor klimaat

Het Mechels klimaatalarm is een initiatief van Klimaan, een nieuwe burgerbeweging die zich inzet voor een duurzame en klimaatneutrale samenleving, zonder daarbij het sociale aspect uit het oog te verliezen. De leden van de beweging kwamen eerst samen op het Sint-Romboutskerkhof. Daar organiseerden ze op begeleiding van de beiaard een ‘Sing for the Climate’, om vervolgens naar het stadhuis op de Grote Markt te trekken.

“Het is vijf voor twaalf. We hebben nog tien jaar de tijd om iets te veranderen”, zegt Elise Steyaert van Klimaan. Samen met Friedl Decock en Mon Schepers heeft ze de actie opgezet. “Ons Mechels klimaatalarm willen wij voortaan elk weekend organiseren. Daarmee willen wij de burgers wakker schudden, want wij hebben het gevoel dat de politiek niet met een degelijk klimaatplan komt”, vertelt Decock.

www.klimaan.be

LEES OOK. COLUMN. Laat ons meer nuanceren

© svh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners