Golden State Warriors verslaan Cleveland Cavaliers, Orlando doet goede zaak in strijd om NBA-play-offs

Foto: AP

Golden State Warriors verslaan Cleveland Cavaliers, Orlando doet goede zaak in strijd om NBA-play-offs

Print

De Golden State Warriors hebben vrijdag een vierde opeenvolgende zege geboekt tegen de Cleveland Cavaliers (120-114) in de NBA. Orlando deed in de Eastern Conference dan weer een goede zaak met het oog op de play-offs door Atlanta met 149-113 huiswaarts te sturen.

Orlando, dat een tijdlang de play-offs leek te mogen vergeten, heeft zich naar de zesde stek in het Oosten geknokt (40 zeges-40 nederlagen). Het team uit Florida won 20 van zijn laatste 29 matchen. In de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen haalden Nikola Vucevic en co. uit tegen Atlanta. Vucevic, Evan Fournier en Terrence Ross lukten elk 25 punten.

De Magic, er niet meer bij in de play-offs sinds 2012, is met twee zeges, zondag in Boston en woensdag bij Charlotte, helemaal zeker van een ticket voor de eindronde. Brooklyn (39-40), dat vrijdag niet speelde, is zevende. Detroit (39-40) verloor met 123-110 bij Oklahoma City en staat op de achtste plaats. Miami (38-41) is negende na een nipte nederlaag bij Minnesota (111-109).

In het Westen, waar de acht tickets voor de play-offs al zijn uitgedeeld, consolideerde Golden State zijn eerste plaats met een zege tegen Cleveland. Beide teams stonden de voorbije vier seizoenen in de finale tegenover elkaar, maar dit seizoen zijn de Cavaliers in mindere doen. Stephen Curry gooide 40 punten door de korf. De tweevoudige regerende NBA-kampioen (55-24) behoudt twee zeges voorsprong op eerste achtervolger Denver (53-26), dat Portland met 119-110 versloeg.

Meer sportnieuws