Video toont frontale botsing speedboten op Schelde

Op de Schelde zijn vrijdag twee speedbootjes op elkaar gebotst. Dat gebeurde ter hoogte van het strand van Sint-Anneke, schuin tegenover het Steen. Negentien opvarenden belandden in het water, vier van hen raakten ernstig gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

dvd, pavi, anro, cds, dh

Het gaat om twee kleinere speedbootjes met in totaal twintig mensen aan boord. Tijdens een teambuilding-uitstap botsten de twee vaartuigen aan hoge snelheid frontaal op elkaar, waardoor meerdere opvarenden in het water belandden. Het zou vooral om Nederlanders gaan.

© Jan Van der Perre

Een Waterbus die in de buurt was, haalde de eerste slachtoffers uit het water. “De kapitein reageerde uiterst koelbloedig”, vertelt Safora, die op de Waterbus zat. “Hij stuurde meteen richting de slachtoffers en begon de reddingsactie te coördineren. Hij zorgde er meteen voor dat de mensen die uit het water waren gehaald, iets warms kregen om rond zich te wikkelen.”

Ook de brandweer benadrukt dat de snelle tussenkomst van de kapitein van de Waterbus mogelijk erger heeft voorkomen.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Iedereen werd ondertussen uit het water gehaald.

Er zijn geen dodelijke slachtoffers. Volgens het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust raakten in totaal achttien mensen gewond. Drie van hen zijn zwaargewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Niemand verkeert in levensgevaar.

De overige slachtoffers werden verzorgd in een zogenaamde vooruitgeschoven medische post. Later vanavond zullen alle slachtoffers naar ziekenhuizen in de omgeving worden gebracht voor minstens een medische check-up.

Het parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval. Dat is de standaardprocedure.

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© BFM

© BFM

© BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio