© Photo News

Dan toch: Sep Vanmarcke staat zondag aan de start van Ronde van Vlaanderen

Sep Vanmarcke staat zondag dan toch aan de start van de Ronde. De kopman van EF Education First was twijfelachtig, maar zijn ploeg laat vrijdag weten dat hij deelneemt.

rahe, belga

Vanmarcke viel hard in de BinckBank E3 Classic vorige vrijdag en sukkelt met een botoedeem aan de linkerknie en enkele gekneusde ribben. “Als ik start, is het als training in functie van Parijs-Roubaix en om de ploeg eventueel wat te helpen”, zei Vanmarcke donderdag aan onze krant. “Meer zal er zeker niet inzitten.”

“We zullen natuurlijk geen topprestatie moeten verwachten van Sep”, verduidelijkte ploegleider - en broer - Ken Vanmarcke vrijdag. “Hij testte vandaag een laatste keer en die test was positief. Eigenlijk is het al een heus wonder dat hij aan de start staat van de Ronde van Vlaanderen. Afwachten hoe hij de dag zal doorkomen.”

Vanmarcke, die zowel in 2014 als 2016 als derde eindigde in de Ronde van Vlaanderen, krijgt de Italianen Alberto Bettiol en Sacha Modolo, de Nederlander Sebastian Langeveld, de Deen Matti Breschel, de Amerikaan Taylor Phinney en de Nieuw-Zeelander Tom Scully naast zich.

© GEERT TRESIGNIE

MEER OVER Sep Vanmarcke

Meer sportnieuws