Engelse voetbalbond FA acht Hitlergroet van Crystal Palace-keeper Hennessey “niet bewezen”

Wayne Hennessey, doelman van Crystal Palace, werd vrijdag door de Engelse voetbalfederatie vrijgesproken van “ernstig ongepast gedrag”. De 32-jarige Welshe international was in opspraak gekomen door een foto die zijn Duitse teamgenoot Max Meyer in januari op Instagram postte. Het leek er sterk op dat Hennesey op die foto de Nazigroet bracht, terwijl hij met zijn linkerhand een Hitlersnorretje nabootste.

belga

Hennessey pleitte onschuldig. Ik wuifde naar de fotograaf en riep hem iets toe, waarbij ik mijn hand boven mijn mond hield om mijn stem verder te laten dragen”, verduidelijkte Hennessey. “Die foto is een momentopname van iets heel onschuldigs. Het ziet er absoluut verkeerd uit, maar dat is louter toevallig.”

Een onafhankelijke commissie van de FA oordeelde dat niet bewezen kon worden dat Hennessey een ongepast gebaar maakt op de foto. “Dat is een hele opluchting”, zegt de ploegmaat van Michy Batshuayi en Christian Benteke. “Ik veroordeel alle vormen van racisme, antisemitisme, fascisme of eender welke discriminatie.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws