© Joren De Weerdt

‘Supporters’ slaan medewerker van Racing Mechelen in elkaar: “Slachtoffer veertien dagen werkonbekwaam”

Een medewerker van Racing Mechelen is zondagavond gewond geraakt bij een incident in het Oscar Van Kesbeeckstadion. De medewerker kreeg het aan de stok met enkele supporters van de club en er vielen rake klappen.

Stijn Van de Sande

“Afgelopen zondag deed er zich een incident voor op de club. Daarbij is een werknemer van Racing fysiek aangepakt door enkele ‘supporters’. Het slachtoffer is veertien dagen werkonbekwaam”, staat er te lezen in een mededeling op de website van de club. “Racing veroordeelt dit gedrag ten stelligste. De daders zullen gestraft worden en we verlenen onze volledige medewerking aan het politieonderzoek dat na de feiten opgestart werd.”

“Meningsverschillen moeten uitgesproken worden als volwassen mensen. Keuzes of meningen worden niet beslecht met geweld”, klinkt het. “Respect is één van de kernwaarden waar Racing voor staat en we bieden dan ook onze oprechte excuses aan voor wat er gebeurd is. De club doet er alles aan om dit in de toekomst te vermijden. Elke vorm van geweld zal kordaat aangepakt worden.”

De politie Mechelen-Willebroek bevestigt dat het zondag omstreeks 19u moest tussenkomen bij de vechtpartij. Het onderzoek naar de feiten loopt volop.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS