© Isopix

ROYALS. Zo goed zorgt prins Harry voor Meghan Markle. En feest, maar ook groot verdriet in Monaco

Alle ogen zijn op prins Harry en Meghan Markle gericht, want de hertogin kan elk moment bevallen van haar eerste kindje. Intussen blikken we even terug op haar zwangerschap. Had jij al gehoord van de prins zijn mooi gebaar voor vrouwlief? In Monaco was het deze week ook twee keer feest, maar op een van de evenementen speelde groot verdriet een rol. Alle nieuwtjes en roddels uit adellijke kringen op een rij.

vwh

Dat Meghan Markle en prins Harry best schattig zijn samen als ze elkaars hand vasthouden, hebben we al veel kunnen zien. Maar het volgende detail was je misschien nog niet opgevallen: de toekomstige mama kreeg op verschillende momenten in haar zwangerschap vestimentaire hulp van manlief. Met de nadruk op lief. De prins gaf haar in november tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland zijn donsjas, die voor haar een paar maatjes te groot was. Een paar dagen eerder droeg hij de jas zelf. Tijdens een recent privébezoek aan de beautywinkel Ilapothecary in Londen droeg ze een ander, militair geïnspireerd, jasje van haar wederhelft. De prins leverde nog meer hartverwarmende beelden: hij ontpopte zich tot balletdanser tussen kinderen en het resultaat is vertederend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gebroken record

Het koppel, dat volgens bronnen Kensington Palace nu heeft ingeruild voor hun optrekje in Windsor, kwam deze week ook in het nieuws omdat ze een gezamenlijk Instagram-account hebben. Amper vijf uur na het aanmaken van het profiel, brak het paar een record: de twee hadden al meer dan een miljoen volgers. Dat meldde Guinness World Records. Het gesneuvelde record stond op naam van de Koreaanse popster Kang Daniel. Hij deed er elf uur over om een miljoen volgers te verzamelen. Volgens The Daily Mail zullen de hertog en hertogin binnenkort ook een eigen Twitter-pagina hebben.

LEES OOK. Te schattig: prins Harry gaat op balletles met 6-jarigen

Voor de fans: de hertog en hertogin van Sussex zullen vooral werkgerelateerde content op hun account - dat momenteel al rond de 4 miljoen volgers heeft - delen. De recepten en boeketjes die Markle vroeger deelde op haar persoonlijk profiel, lijken niet meteen een comeback te maken, maar hopelijk verschijnt er af en toe een babykiekje op. Prinses Eugenie is alvast in de wolken dat ze haar familieleden nu kan taggen op Instagram. “Welkom neefje”, schreef ze bij een foto van het paar op haar eigen Instagram. Deze week veranderde de prinses trouwens haar profielfoto. Die is een nooit eerder gezien kiekje vanop haar trouw.LEES OOK. Harry en Meghan nu ook op Instagram

Mama Meghan

Volgens goede vriendin en tennisster Serena Williams zal Meghan Markle een goede mama zijn. Zij verklapte in een reactie tijdens een promocampagne voor Pampers dat het moederschap op haar lijf geschreven zal zijn. “Ze wordt de beste moeder. Dat is zeker”, klonk het kort.

Van babynieuws naar trouwnieuws, want in juni trouwt Charlotte Casiraghi, de 32-jarige dochter van prinses Caroline van Monaco. Volgens het tijdschrift Paris-Match zegt ze in juni ‘ja’ tegen haar verloofde, de vijf jaar oudere Franse filmproducer Dimitri Rassam. De dag waarop de ceremonie zal plaatsvinden, zijn bronnen nog niet helemaal zeker. Het gaat tussen 21 en 29 juni. Eerder dit jaar circuleerden er nog doemberichten over de verloving van het koppel. Charlotte en Dimitri, die samen babyzoon Balthazar hebben, hadden naar verluidt met elkaar gebroken. Dat bleek een roddel. Het koppel bekeek toen met een advocaat hoe ze de media konden straffen voor de veroorzaakte emotionele schade.

© Photo News

Verdriet in Monaco

Ondanks het heuglijke nieuws was er ook groot verdriet in Monaco, meer bepaald voor prinses Caroline. Zij organiseerde er zoals elk jaar het Rozenbal, maar deze keer moest ze het zonder haar goede vriend Karl Lagerfeld stellen. De invloed van de Franse couturier, die op 19 februari overleed, was wel zichtbaar. Hij bedacht het overkoepelende thema voor deze editie: Riviera. Prins Albert van Monaco daagde dan weer alleen op. Zijn echtgenote prinses Charlene schitterde in afwezigheid.

© REUTERS

De opvallendste outfit van de week? Drie trok de Deense kroonprinses Mary aan. Voor een bezoek aan het de legerbasis in Nymindegab, droeg ze een militair uniform. Haar schoonmoeder koningin Margrethe zag dat het goed was. Mary is niet de eerste prinses zich van haar stoerste kant laat zien. Begin dit jaar deed de Zweedse kroonprinses Victoria hetzelfde. Zij bracht in legeruniform een bezoek aan de Lijfgarde, een van de oudste regimenten van de Zweedse strijdkrachten.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER