© Photo News

Hoe zit het nu eigenlijk met de titelverdediger in de Ronde van Vlaanderen? Niki Terpstra over zijn vorm, zijn ploeg en de nieuwe generatie

Vorig jaar rondde Niki Terpstra een mooie solo af in de Ronde van Vlaanderen. Enkel Mads Pedersen leek nog in staat de Nederlander in volle finale te kunnen bedreigen maar hoe hard de Deen ook probeerde, naderen op Terpstra zou er niet meer inzitten. Zo slaagde hij erin na Parijs-Roubaix in 2014 ook de Ronde van Vlaanderen als tweede monument op zijn palmares te plaatsen. Terpstra wordt echter niet bij de ‘echte’ kanshebbers voor de komende Ronde genoemd.

Michiel Verheirstraeten

Ronde van Vlaanderen:

“Nog geen topgevoel”

“Ik kan voor de vuist weg ook tien namen opnoemen die echt veel kans maken op de eindzege. Dat gegeven zal ongetwijfeld voor spanning en spektakel zorgen op de weg naar Oudenaarde. Ikzelf kende nog niet dat topgevoel dat ik vorig seizoen wel had, maar misschien is het na zondag compleet anders”, vertelt Terpstra.

“Wel een hechte ploeg”

Vorig jaar reed de Nederlander nog in loondienst bij Patrick Lefevere. Hij kon toen terugvallen op een sterke Quick.Stepploeg en tevens werd zijn vlucht beschermd door zijn teamgenoten. Terpstra rijdt nu bij Direct Energie, een meer bescheiden team.

“Direct Energie is wel al een hechte ploeg geworden. De prestaties liegen er niet om: Anthony Turgis werd afgelopen woensdag nog tweede in Dwars door Vlaanderen.”

“Topdag nodig om nieuwe generatie af te houden”

“Wat mezelf betreft voel ik dat de conditie steeds maar beter en beter wordt. Het zal niet simpel zijn om mijn titel te verlengen maar ik ga er wel alles aan doen. Er komt een nieuwe generatie piepen. Ik heb het dan natuurlijk over Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Vergeet ook Mads Pedersen niet. Die jonge snaak werd vorig jaar wel knap tweede achter mij. Ook Bob Jungels is sterk. Hij liet zich in elke klassieker opmerken. Wil ik zondag winnen, dan zal ik een topdag moeten hebben.”

MEER OVER Ronde van Vlaanderen

Meer sportnieuws