Belgische inzending: “Als kind keek ik zelf nooit naar het Eurosongfestival!”

Eliot, die de Belgische kleuren zal verdedigen op het Eurovisiesongfestival dit jaar, is op promotour. De 18-jarige Waal heeft nog enkele weken tijd om uiteindelijk te schitteren op het Eurosongpodium, dat dit jaar in Israël staat. Vandaag kwam langs bij Radio NRJ in Mediahuis om zijn lied te promoten, ook Gazet van Antwerpen sprak met de sympathieke jongeman.

mrra/wowi

Met dit lied en deze artiest borduurt de RTBF voort op de succesformule die zowel Loïc Nottet als Blanche een vierde plaats in de finale bezorgde. ‘Wake up’ werd geschreven door Pierre Dumoulin, die ook ‘City lights’ van Blanche schreef.

Voor de Waalse kijkers is Eliot geen onbekende. In het zevende seizoen van ‘The Voice Belgique’ maakte hij indruk, maar sneuvelde hij wel al in de allereerste liveshow. Toch had RTBF haar volste vertrouwen in het jonge talent dat nog naar de middelbare school gaat in het Sint-Stanislas college in Bergen. De televisiezender besloot om voor de vierde keer op een rij een kandidaat uit de talentenjacht rechtstreeks naar het 64e Songfestival te sturen.

Nu in het nieuws