© bvdl, Alain Trappeniers

Twintiger riskeert vijf jaar cel en levenslang rijverbod na dodelijk ongeval op ‘Hulshout Beach’

Het openbaar ministerie voor de correctionele rechtbank in Turnhout heeft een gevangenisstraf van 5 jaar en een levenslang rijverbod gevorderd tegen een twintiger uit Heist-op-den-Berg.

LEES OOK. Vijf jaar na dodelijk ongeval start proces tegen automobilist, organisator én gemeente: “Zoiets mag nooit meer gebeuren”

De man veroorzaakte op 2 juli 2014 een dodelijk verkeersongeval in Hulshout. Slachtoffer Peter Bruynseels was op het evenement ‘Hulshout Beach’ op groot scherm naar een WK-wedstrijd van de Rode Duivels gaan kijken. Toen hij na afloop naar zijn fiets wandelde, werd hij geraakt door een tollende auto. Hij overleed kort nadien in het ziekenhuis.

De bestuurder die de controle over het stuur van zijn wagen had verloren, reed te snel en was onder invloed van drugs.

Niet alleen de bestuurder verscheen voor de rechter. Ook de organisator van het evenement en het gemeentebestuur stonden mee terecht. Zij werden gedagvaard door de nabestaanden omdat ze geen verkeersmaatregelen hadden genomen. Ook de openbare aanklager meent dat er signalisatie voorzien had moeten worden, maar vorderde geen concrete straf tegen het schepencollege en de organisator.

Vrijdagmiddag komen de advocaten van de verdediging aan het woord. Pas nadien wordt bepaald wanneer het vonnis wordt uitgesproken.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio