© NSC Total

Halve ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept in Brazilië

In de haven van Navegantes, in Brazilië, is dinsdag een lading van 557 kilogram cocaïne onderschept die bestemd was voor Antwerpen. Dat heeft de federale belastingdienst van het Zuid-Amerikaanse land bekendgemaakt.

sare, dvd

De drugs waren verstopt tussen een lading leisteen en werden ontdekt tijdens een routinecontrole van zes containers, die waren geselecteerd op basis van hun bestemming en de aard van de vracht. De cocaïne werd ontdekt met behulp van een scanner en een drugshond.

Volgens de Braziliaanse nieuwssite NSC Total is het de eerste keer in 2019 dat er in Navegantes een lading drugs wordt ontdekt. De laatste keer zou in oktober van vorig jaar geweest zijn: toen ging het om 449 kilo die ook bestemd waren voor Antwerpen.

(Lees verder onder de foto)

© Receita Federal

De Braziliaanse federale politie nam de drugs in beslag en voert een onderzoek naar de verantwoordelijken voor de lading. Er zou nog niemand gearresteerd zijn.

Opvallend detail is dat de cocaïne een stempel droegen met een foto van Pablo Escobar, de bekende Colombiaanse Drugsbaron. “El Patron”, staat eronder geschreven, oftewel “De Baas.”

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws